Als je je baan kwijt bent (vrijwillig of gedwongen) en een outplacementtraject aangeboden krijgt, kom je vaak in een voor jou onbekende, onzekere situatie. Dat de arbeidsmarkt op dit moment lastig is, is helder. Bewust Loopbaanadvies en coaching heeft ruime ervaring om je adequaat en succesvol te begeleiden bij alles wat je in deze situatie tegenkomt. Doel van het traject is het vinden van nieuw werk. Zelfde functie, zelfde branche? Misschien wil je wel heel iets anders of denk je na over een eigen bedrijf.
Ben je je baan verloren in de laatste fase van je loopbaan? Wij hebben ervaring in het begeleiden van "oudere" medewerkers naar een nieuw perspectief.

Een outplacementtraject kent meerdere fasen die afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en hulpvraag door elkaar heen kunnen lopen:

  • Verwerking ontstane situatie: loslaten oude werkgever, vooruit kijken, omgaan met veranderingen
  • Persoonlijk profiel en zoekprofiel opstellen: wie ben ik, wat kan ik allemaal, wat wil ik (vertaald naar functie/beroep en branche)
  • Sollicitatievaardigheden leren: CV, brief, gesprek, netwerken, vacaturebronnen, inzet social media
  • Daadwerkelijk solliciteren: toepassen van verschillende manieren van solliciteren, omgaan met afwijzingen, meerdere scenario's
  • Nazorg en evaluatie